تنظیمات عمومی وبلاگ در پرشین بلاگ
تنظیمات وبلاگ جایی در بخش مدیریت وبلاگ است که شما میتوانید بنا به خواستۀ خودتان تغییراتی را در وبلاگ اعمال کنید. این تغییرات در محدودۀ تنظیمات وبلاگی است که سیستم وبلاگ دهی برای شما مهیا کرده است و بیشتر از آن قادر به انجام تنظیمات روی وبلاگ خود نیستید. در این جا شما با صفحۀ تنظیمات عمومی وبلاگ در پرشین بلاگ و همچنین گزینههای مختلفی که در این صفحه وجود دارند آشنا خواهید شد. پس همچنان با بلاگینگ همراه باشید.
برای این منظور از جعبۀ تنظیمات سمتِ راستِ بخش مدیریت وبلاگهای پرشین بلاگ، روی پیوند تنظیمات عمومی وبلاگ کلیک کنید تا این صفحه برای شما باز گردد. چیزی که شاهدش خواهید بود، گزینهها و جعبههای مختلفی است که برخی از آنها را در زمان ثبت وبلاگ تعیین کرده بودید. حال علاوه بر اینکه آنها را هم میتوانید ویرایش کنید، قادر به تعیین دیگر تنظیمات وبلاگ خود در پرشین بلاگ هم هستید. توضیحات هر قسمت به شرح زیر است.
آدرس وبلاگ: آدرس وبلاگ کاملاً مشخص است. اگر خواسته باشید نشانی اینترنتی وبلاگ را تغییر دهید، باید از این قسمت یک نشانیِ دیگری را انتخاب کنید. البته باید در نظر داشته باشید که این کار به منزلۀ انتقال تمامی نوشتهها و صفحات وبلاگ شما به نشانی جدید است. همچنین با این کار قسمت اعظم بازدید خود را از دست خواهید داد! پس حتماً باید بدانید که در حال انجام چه کاری هستید.
توجه: در حال حاضر این قابلیت برای تغییر آدرس وبلاگ پرشین بلاگ غیرفعال میباشد.
عنوان وبلاگ: این مورد را هم در زمانی که خواستید وبلاگ را بسازید تعیین کرده بودید که از این قسمت قادر به ویرایش کردن آن هستید. اگر فکر میکنید عنوان وبلاگ شما به اندازۀ کافی حاوی کلمات و یا عبارات کلیدی نیست، یا راجع به نوشتهها وبلاگ شما دید خوبی را به بازدید کنندۀ نمیدهد، میبایست تغییر آن را در نظر داشته باشید. البته از تغییر مداوم عنوان وبلاگ هم خودداری کنید.
درباره وبلاگ: این عبارتی که شما در این جعبه مینویسید، معمولاً در زیر عنوان وبلاگ در سربرگ وبلاگ نمایش داده خواهد شد. پس سعی کنید هم کوتاه باشد و هم اگر توضیحاتی دارید که در عنوان وبلاگ شما جای نمیگیرد، آن را در قسمت دربارۀ وبلاگ بگنجانید. این بخش به شعار وبلاگ هم معروف است.
بازه زمانی آرشیو: وبلاگ شما حتماً دارای یک بازۀ زمانی از نوشتههای وبلاگ بر اساس تاریخ هست. برای اینکه این بازۀ زمانی را تعیین کنید، از این قسمت میتوانید یکی از گزینههای ماهانه و یا هفتگی را انتخاب کنید. دقت داشته باشید که اگر وبلاگی دارید که مدام در حال به روز رسانی است، میتوانید آرشیو هفتگی را انتخاب کنید. در غیر این صورت بگذارید همان مورد ماهانه بماند. بازدید کنندگان از آرشیو زمانی (بایگانی زمانی) زمانی استفاده میکنند که میخواهند نوشتههای مربوط به یک مدت زمان خاصی از وبلاگ شما را به دست آورند.
اظهار نظر در وبلاگ: از این قسمت به طور کلی میتوانید تعیین کنید که بازدید کنندگان وبلاگ به چه صورت میتوانند در وبلاگ شما نظر بگذارند. اصلاً قادر به گذاشتن دیدگاه برای نوشتههای وبلاگ شما باشند یا خیر. البته باید در نظر داشته باشید که این گزینه برای هر نوشته میتوانید به صورت انحصاری تعیین گردد و این تنظیمی که در اینجا تعیین کردید را بازنویسی کند.
تولبار وبلاگ: همان نوار ابزار وبلاگ است که اگر به صفحۀ اصلی و صفحات داخلیِ وبلاگ خود مراجعه کنید، خواهید دید یک نوار افقی در بالای تمامی صفحات وجود دارد که شامل پیوندهایی به دیگر سرویسهای سایت پرشین بلاگ است. شاید وجود این نوار چندان جالب نباشد. پس میتوانید آن را از این قسمت غیرفعال نمایید.
کد امنیتی نظرات: اگر میخواهید بازدید کنندگان شما در هنگام ارسال نظر ملزم به پر کردن کد امنیتی باشند، میتوانید این گزینه را فعال باشد انتخاب کنید. فعال بودن این گزینه این مزیت را دارد که از ارسال هرزنامه و نظراتی که توسط رباتهای خودکار ارسال میشوند، تا حد بسیاری جلوگیری کند.
شمارنده وبلاگ: میدانیم که سامانۀ وبلاگدهی پرشین بلاگ به صورت هماهنگ با سامانۀ آمارگیر پرشین استت کار میکند. پس اگر میخواهید شمارندۀ وبلاگ شما از این سرویس در وبلاگ شما نمایش داده شود یا نشود از این قسمت اقدام کنید.
ارسال ایمیل هنگام دریافت نظر جدید: اگر این گزینه را فعال کنید، با ارسال هر نظر که نیاز به تایید داشته باشد یا نداشته باشد، یک ایمیل به نشانی رایانامۀ شما ارسال خواهد شد تا بتوانید در اسرع وقت به آن نظر پاسخ داده یا آن را تایید کنید.
اختلاف زمانی: این همان منطقۀ زمانی است که اگر میخواهید تاریخ و زمان ارسال هر نوشته به درستی نشان داده شود، باید کشور مربوطۀ به محل زندگیِ خود را انتخاب کنید.
نحوه نمایش تاریخ: به سادگی میتوانید نحوۀ نمایش تاریخ هر نوشته را برای بازدید کنندگان در وبلاگ تعیین کنید.
مطالب صفحه نخست: تعداد نوشتههایی که در هر صفحه از صفحات بایگانی مثل صفحۀ نخست نمایش داده میشود از این قسمت قابل تعیین است. مثلاً اگر میخواهید در صفحۀ اصلی وبلاگ فقط ۸ نوشتۀ اخیری که منتشر کردید نمایش داده شود و بقیۀ نوشتهها به صفحات دیگر بروند، عدد ۸ را باید در این جعبه وارد کنید.
ترتیب کلمات کلیدی: معمولاً در نوار کناری وبلاگ، جعبهای با عنوان دسته بندی یا کلمات کلیدی وبلاگ وجود دارد که تعداد کلمات کلیدی که در آن فهرست میشود در این قسمت قابل تغییر است.
اجزای قابل نمایش: از این قسمت میتوانید تعیین کنید که کدام جعبهها در نوار کناری وبلاگ شما نشان داده شوند. البته اگر قالب وبلاگ شما کدهای نمایش آن اجزاء را داشته باشد. برخی از آنها هم که غیرفعال است پرشین بلاگ هنوز در حال کار روی آن است که پس از چندین سال توسعۀ آنها تمام نشده است!
انتشار مطلب در: اگر میخواهید مطالب شما و در اصل وبلاگ شما روی یک دامنۀ شخصی و از قبل ثبت شدۀ توسط خود شما باشد، باید گزینۀ دامین شخصی را انتخاب کنید و مشخصات دامنه را پر کنید و روی ذخیره کلیک نمایید. تا از این به بعد وبلاگ شما با دامنۀ جدید برای بازدید کنندگان قابل دسترس باشد. در آموزش بعدی راجع به انجام این کار به طور کامل و مفصل آشنا خواهید شد.
اما در انتها فراموش نکنید که پس از انجام تنظیمات بالا، حتماً روی دکمۀ ذخیره که در پایین صفحه وجود دارد کلیک کنید. تا تغییرات که اعمال کردید روی وبلاگ شما قابل نمایش باشند. از همین الان هم میتوانید این تغییرات را در وبلاگ خود ببینید. این بود از تنظیمات عمومی وبلاگ در پرشین بلاگ با توضیحات کامل بخشهای مختلف آن.
۲ دیدگاه
سلام
توی پریشین بلاگ آپشن خاصی برای دسته بندی مطالب وجود داره؟
برای دسته بندی مطالبی که در زیر مجموعه ی هم قرار دارند
سلام؛ برای دسته بندی که مثل هر وبلاگی چنین قابلیتی رو داره، اما زیر دسته بندی رو نداره!