تعاریفی که باید درباره بک لینک بدانید
به پیوندهای ورودی به یک وبلاگ یا سایت بک لینک یا پیوند برگشتی گفته میشود. این پیوندها ارزش بسیاری دارند، مخصوصاً اگر با دانستن تعاریف اصطلاحات موجود در این حوزه، شرایط گرفتن بک لینک مفید را رعایت کنیم تا بازدید وبلاگ ما روز به روز افزایش پیدا کند. تا اینجا راجع به بک لینک زیاد گفتیم و شنیدیم. حالا در این مقاله قصد داریم اصطلاحات تخصصی این حوزه را برای شما بیشتر باز کنیم و گامی برداریم تا اطلاعات مرتبط با SEO یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوی شما را افزایش پیدا کند.
زمانی که به یک صفحه تعداد بیشتری پیوند ورودی (BackLink) از سایتها و صفحات اینترنتیِ دیگر وارد شود (افزایش کمیّت)، رتبۀ آن صفحه در موتورهای جستجو بالا خواهد رفت. البته این تمام ماجرا نیست. چون کیفیت این پیوندها هم مهم است، که برای درک بیشتر از این موضوع اصطلاحاتی وجود دارند که شما باید از آنها آگاه باشید.
جوهر پیوند (Link Juice)
زمانی که یک صفحه به یک مقاله یا صفحۀ اصلیِ یک سایت یا وبلاگ دیگر پیوند میدهد، مقداری از جوهر پیوند به صفحۀ مقصد انتقال خواهد یافت. نتیجۀ این کار افزایش رتبۀ مقالۀ صفحۀ مقصد و همچنین افزایش اعتبار (Authority) دامنۀ مقصد خواهد بود. این جوهر پیوند باعث میشود دسته بندی خوبی از مقالههای موجود در سطح اینترنت از طرف موتور جستجو صورت گیرد. به عنوان یک وبلاگ نویس شاید نخواسته باشید جوهر پیوند صفحات وبلاگ شما به سایتها یا وبلاگهای دیگر منتقل گردد که در این صورت باید از مشخصۀ Nofollow در پیوندهای خود استفاده کنید.
پیوندهای Nofollow
همان طور که در بالا گفته شد، زمانی که از یک صفحه به یک صفحۀ دیگر پیوندی داده میشود، جوهر پیوند از صفحۀ مبدأ کم و به صفحۀ مقصد هدایت خواهد شد. برای اینکه از این کار جلوگیری کنیم، باید پیوندهای خود را به صورت Nofollow در آوریم. اصطلاح Nofollow به این معنا است که شما از خزندۀ موتور جستجو درخواست میکنید که آن پیوند را دنبال نکند و رتبهای از وبلاگ شما به او ندهد.
معمولاً برای پیوند دادن به وبلاگها و سایتهایی که قابل اعتماد نیستند، از این مشخصه در پیوندها استفاده میشود. مثلاً پیوندهایی که در بخش نظرات وبلاگ وجود دارند، باید این گونه باشند. چون هر کسی در بخش نظرات میتواند پیوندهای مورد نظر خودش را قرار دهد. از نظر کدنویسیِ HTML برای Nofollow کردن یک پروند باید به این شیوه عمل شود: <a href=”https://bloging.ir” rel=”nofollow”> برای درک این کد باید مبانی کد نویسی HTML را یاد داشته باشید که بسیار ساده است.
پیوندهای Do-follow
این مورد دقیقاً برعکس پیوندهای Nofollow است. به صورت پیشفرض هر پیوندی که شما در وبلاگ خود درج میکنید به این صورت است و جوهر پیوند صفحۀ مبدأ را به صفحۀ مقصد منتقل میکند.
پیوندهای دامنههای ریشه
این مشخصه خواهد گفت که چه تعداد پیوند از دامنههای یکتا به وبلاگ شما داده شده است. حتی اگر از یک دامنه هزاران پیوند داده شده باشد، فقط یکی به حساب خواهد آمد. به همین دلیل است که گفته می شود؛ پیوند از دامنههای یکتا.
پیوندهای با کیفیت پایین
پیوندهای با کیفیت پایین، به پیوندهایی گفته می شود که از سایتهایی دریافت شدند که ارزش بالایی ندارند. از جمله این گونه سایتها، سایتهای جمع آوری کنندۀ پیوند، سایت های پیوندسازی خودکار، سایت های هرز و حتی سایت های جنسی هستند. این گونه پیوندهای ورودی بیشتر از اینکه مفید باشد، مضر هستند. این موضوع یکی از مواردی است که در هنگام دریافت پیوند برگشتی باید به آن توجه کنید.
پیوندهای داخلی
پیوندهایی که از یک صفحه به صفحات دیگر از یک دامنۀ اینترنتی داده میشود، پیوندهای داخلی نامیده میشوند.
متن لنگر (Anchor Text)
به متنی که در هنگام ساخت پیوند از یک صفحه به صفحۀ دیگر مورد استفاده قرار میگیرد، متن لنگر گفته میشود. به عبارت دیگر متن پیوند شده در هر صفحه همان متن لنگر است. متن لنگر در کیفیت دریافت پیوند بسیار مهم است. اگر متن لنگر یک اصطلاح مرتبط با صفحۀ مقصد باشد، باید افزایش بیشتر رتبۀ صفحۀ مقصد خواهد شد.
با تعاریف و توضیحاتی که در این مقاله ذکر شد و شما بایستی درباره بک لینک میدانستید، حالا اطلاعات شما کم کم در حال افزایش برای تبدیل شدن به یک وبلاگ نویس حرفهای است. نباید فراموش کرد که در هر رشتهای یک مجموعه اصطلاح تخصصی وجود دارد که کاربران آن رشته باید با آنها آشنا باشند. این اصطلاحاتی که در این مقاله به آنها اشاره شد هم بیشتر در رشتۀ SEO یا همان بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو جای می گیرد و به طور خاص راجع به بک لینک بود.
۰ دیدگاه