ثبت وبلاگ در Google

منتشر شده در ۱ فروردین, ۱۳۹۲ در دستۀ بهینه سازی وبلاگ - SEO ۴۳ دیدگاه
4.5/5 - (37 امتیاز)

یکی از دغدغه‌های بی‌موردی که وبلاگ نویسان عزیز دارند، ثبت وبلاگ در Google و یا ظاهر شدن وبلاگ آنها در نتایج جستجو، آن هم در مدت زمانی کوتاه است. به همین دلیل مهم دانستم که در مورد این موضوع مقاله‌ای را منتشر کنم و در این‌باره صحبت کنیم. البته هرچند موضوع این نوشته مربوط به گوگل است، اما به هر موتور جستجوی دیگری می‌توان آن را تعمیم داد.

قبل از اینکه صفحات وبلاگ شما در نتایج جستجو برای افرادی که به دنبال مطلبی وب را کنکاش می‌کنند، به نمایش درآیند، حتماً باید نشانی صفحات شما به همراه اطلاعات دیگری که بخشی از آن عمومی است و بخشی دیگر را فقط گوگل می‌داند، در پایگاه داده گوگل ثبت شود که ما به آن ثبت شدن کامل وبلاگ در گوگل (Index) می‌گوییم.

زمانی که یک وبلاگ را تازه تاسیس می‌کنید، مدت زمانی طول می‌کشد تا وبلاگ شما به طور کامل در گوگل فهرست شود و به اصطلاح ثبت شود. اما بسیاری از وبلاگ‌نویسان تازه وارد این موضوع را درک نمی‌کنند. این بدین دلیل است که اول گوگل باید اعتماد کافی به مطالب و محتوای وبلاگ شما پیدا کند، و سپس اقدام به فهرست کردن موضوعات وبلاگ شما کند. گوگل برای اینکه اعتبار نتایج خود را بالا ببرد، باید این کار را انجام دهد و یک سری سختگیری‌هایی را در پیش گیرد.

ثبت شدن وبلاگ در گوگل

ثبت شدن وبلاگ در گوگل

این مدت زمان برای ظاهر شدن وبلاگ شما در گوگل، به عوامل مختلفی بستگی دارد که به طور کلی می‌توان گفت به کیفیت وبلاگ شما بستگی دارد. منظور از کیفیت، زیبایی و زیبا بودن نوشته‌ها و کدهای جاوااسکریپ وبلاگ‌تان نیست. کیفیت بیشتر بروی محتوا تمرکز دارد و باید بازدیدکننده را راضی نگه دارید، تا در مرحله بعد گوگل راضی شود و رتبه وبلاگ شما را بالا ببرد.

فرض کنید یک بازدیدکننده به صورت اتفاقی از هر مسیری وارد وبلاگ جدید التاسیس شما می‌شود. اول که کلی طول می‌کشد تا کدهای قالب شما برای باز شدن صفحه اصلی وبلاگ شما در مرورگر وی بارگذاری شود. پس از آن هم با چندین پیغام خوش آمدگویی و آزاردهنده روبرو می‌شود که باید یکی یکی پس از خواندن آنها بروی آنها کلیک کند. سپس اندکی صبر می‌کند تا شاید با صبر کردن، ز غوره حلوا سازد! ولی متاسفانه با صفحه‌ای روبرو می‌شود که تماماً تبلیغ و ابزارهای مسخره است. حال او فقط می‌خواست بداند که موضوع وبلاگ شما چیست. شما جای او بودید، چکار می‌کردید؟

این اتفاقی که داستانش گفته شد، به کیفیت وبلاگ بر می‌گردد که گفتیم بیشتر منظور کیفیت محتوای وبلاگ است. اما آیا در وبلاگ بالا، اصلاً محتوایی وجود داشت؟! پس کیفیت بالای محتوا، مساوی با زودتر ظاهر شدن در صفحات گوگل است که بیشتر وبلاگ نویسان از آن غافل‌اند.

حال شاید از خود بپرسید که گوگل از کجا می‌فهمد که کیفیت وبلاگ شما بالا یا پایین است؟ جواب این سوال در عکس العمل بازدیدکنندگان وبلاگ شما نهفته است. اگر کسی مطلبی را در گوگل جستجو کند و به وبلاگ شما وارد شود، و سپس پس از مدت زمان کوتاهی بروی دکمه Back در مرورگر کلیک کند (به صفحه قبل باز گردد)، مطمئن باشید گوگل آنقدر باهوش است که این اتفاق را به حساب بی‌کیفیتی مطالب وبلاگ شما بگذارد. از این عوامل تعیین کننده کیفیت و رتبه وبلاگ برای گوگل بسیار زیاد است که خیلی از آنها برای عموم ناشناخته است.

اما به طور کلی پس از چه مدت زمانی یک وبلاگ تازه ساخته شده در گوگل ظاهر می‌شود؟ اگر شما آن وبلاگ را به صورت تقریباً خوب بروز کنید، حداکثر پس از یک هفته ممکن است با نوشتن نام وبلاگ یا نام نوشته‌های هر مطلب در موتور جستجوی گوگل، به آنها برسید. البته این بیشتر در مواقعی صدق می‌کند که مطلبی که می‌نویسید جدید باشد و در جای دیگری وجود نداشته باشد؛ یعنی کپی نکرده باشید.

تعداد صفحات فهرست شده در گوگل هم بستگی مستقیم به تعداد نوشته‌های شما دارد. هر چه این نوشته‌ها بیشتر باشد، تعداد فهرست شدگان صفحات شما در موتورهای جستجو از جمله گوگل بیشتر می‌شود که از طرف دیگر باعث افزایش بازدید وبلاگ‌تان می‌گردد.

دقت کنید که کار شما در وبلاگ‌نویسی، فقط مفید نوشتن است. اصلاً نیازی نیست به فکر پیدا کردن وبلاگ شما توسط موتور جستجویی مانند گوگل باشید. گوگل با استفاده از علائمی که از سرویس دهندۀ وبلاگ شما دریافت می‌کند، به راحتی می‌فهمد که شما یک وبلاگ ساخته‌اید و یا یک نوشته را منتشر کرده‌اید. به همین دلیل هم است که شاید بارها دیده‌اید پس از انتشار یک مطلب، سریعاً فهرست (Index) می‌شود. پس وقت خود را برای پیدا کردن ابزارهایی که برای شما وبلاگتان را در چندین سایت ثبت می‌کنند، هدر ندهید.